Magyarországon igénybe vehető finanszírozási konstrukciók a vállalkozások szemszögéből nézve: 

Operatív lízing (tartós bérleti konstrukció)

Az operatív lízing (tartós bérlet) konstrukció ideális lehet azon vállalkozások számára amelyek elsősorban bérleti díj ellenében a gépjárművet, eszközt használni akarják és nem a tulajdonszerzés elsősorban a céljuk. Tekintettel arra, hogy az operatív lízing konstrukció esetében mindig maradványérték kerül meghatározásra, a bérbevevőnek kisebb havi likviditási terhet jelent a bérleti díj, hiszen a költségek az eszköz elhasználódásával arányosak.

Hitel (Kölcsön)

Kölcsön esetében a finanszírozott eszköz tulajdonjoga az Ügyfelet illeti meg, már a futamidő kezdetétől, az ÁFA visszaigénylésére csak kishaszon-gépjármű esetén van lehetőség.

Nyílt végű pénzügyi lízing

A nyílt végű pénzügyi lízing lehetőséget biztosít a személygépjárművek esetén az ÁFA visszaigénylésre. A 2012. január 01-től hatályos módosított ÁFA törvény lehetőséget nyújt személygépjárművek esetén is a havidíjak tőkére jutó ÁFA tartalmának visszaigénylésére.

Zártvégű pénzügyi lízing

A zártvégű pénzügyi lízing olyan ügylettípus, ahol a lízingbeadó az Ön által kiválasztott eszközt megvásárolja, majd határozott időtartamra díjfizetés ellenében a lízingbevevőnek használatába adja. A lízingdíj megfizetését követően, a futamidő végén a gépkocsi – legyen az személygépjármű vagy tehergépjármű – automatikusan a lízingbevevő tulajdonába kerül.